onsdag 20 mars 2013

Minska Svinnet

Måndagen den 22 april

bjuder kostenheten in till en halvdags utbildning i ämnet

”Minska Matsvinnet”

på Sätterstrand/Grimmen

Kursledare är Anna-Karin Landin Mat & kost konsult/Hushållningssällskapet.


Syfte med utbildningen är: minska livsmedelssvinnet i våra skolrestauranger för att värna om vår miljö samt kunna erbjuda en klimatsmart och hållbar lunchservering i Hammarö skolor.

Mål med utbildningen är: att kunna få till ett samarbete med skolans personal, tjänstemän, politiker som sen ger ringar på vattnet till våra matgäster så dom förstår vikten av att inte ta till sig mer än vad man orkar äta upp.
Vi tror att ett samarbete över förvaltningsgränserna är ett måste för att komma till rätta med problemet – matsvinn!

Grupp 1        08,00-11,30
Grupp 2        12,00-15,30

Vi bjuder på för- och eftermiddagsfika.

Lite ur utbildningsinnehållet:
  • Vad kan man vinna på att minska matsvinn?
  • Livsmedelskedjans miljöpåverkan från jord till bord, ekonomiska och etiska aspekter.
  • Hur kan man öka samverkan med andra personalgrupper för att minska matsvinn?
Utbildningen varvas med korta föreläsningsdelar med fakta och praktiska övningar.
Teori varvas med erfarenhetsutbyte och konkreta idéer, förslag och rutiner som kan hjälpa till att minska matsvinnet.

                        Välkomna!
Anmäl er till Klimatsmarta gruppen genom Ewa/

 
ewa.asker@hammaro.se senast måndagen den 15 april.

Arrangör: Kostenheten/Klimatsmarta gruppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar