tisdag 22 maj 2012

Klimatsmarta gruppen

Kostenheten Hammarö satsar på klimatsmart servering.
Jobbar med detta gör "Klimatsmarta gruppen".
I dag  har vi träffats och gjort upp kriterier till en hållbar meny/servering:
  • Minska på köttet, i första hand nötkött.
  • Mer ekologiskt, målet är 25% innan året är slut.
  • Närproducerat (när det erbjuds)
  • Mer färska produkter
  • Rotfrukter både på salladsbord och som extra ingrediens i köttfärsrätter.
  • Säsongsanpassad frukt/grönsaker
  • "Gröna" serveringar
  • Minska tallriks- och kökssvinn.
Ni som tittar in och har fler klimatsmarta förslag, ni får gärna dela med er till oss.
Tack på förhand!

                                      Margareta Efraimsson, Ewa Asker, Charlotte Gustafsson,
                             Ulla Hyensjö, Tuula Fältmarsch, Mirja Larsson, Christina Lindström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar